Gratis op maat gemaakt
2500 gordijnstoffen en -stalen op voorraad
Alle gordijnen verduisterend leverbaar

De voordelen van isolerende gordijnen

Wat zijn isolerende gordijnen?

Isolerende gordijnen zijn gordijnen die hoofdzakelijk bedoeld zijn om ongewenste kou of warmte uit een kamer te houden. Een isolerend gordijn zorgt er in de winter voor dat koude lucht, dat afkomstig is van het raam, tegengehouden wordt. Daarnaast houdt dit type gordijn zonlicht tegen, waardoor het op een zomerse dag minder heet wordt in de slaapkamer.

Je kunt gebruik maken van deze gordijnen in de slaapkamer, maar een isolerend gordijn bij de voordeur of isolerende overgordijnen zijn ook zeer functioneel.

Wat zijn de voordelen van isolerende gordijnen?

Ben je op zoek naar leuke gordijnen voor de kamer van jouw kind? Kies er dan voor om deze te laten isoleren! Dat heeft namelijk veel voordelen. Dankzij het isolerende materiaal wordt warmte van zonlicht in de zomer en kou in de winter tegengehouden. Hierdoor blijft het aangenaam vertoeven in de slaapkamer van jouw zoon of dochter. De kinderen zullen er beter door slapen en het is voordelig voor jouw energierekening!

De isolatie zorgt er bovendien voor dat de gordijnen verduisterend werken. Heb jij een kindje dat lastig inslaapt of doorslaapt als het buiten licht is? Verduisterende gordijnen kunnen dan een oplossing bieden. Daarnaast houden isolerende gordijnen ook nog eens geluid tegen. Baby’s, peuters en kinderen; ze zullen heerlijk slapen dankzij isolerende gordijnen. Zeker wanneer ze zelf hun gordijn mogen uitkiezen!

Isolerend gordijn slaapkamer

Vooral voor de slaapkamer is een isolerend gordijn geschikt. Dat komt omdat de temperatuur op de slaapkamer iets lager moet liggen dan bijvoorbeeld in de woonkamer. Het zou anders veel te warm worden voor een baby in een wieg of een kind in bed. Door een isolerend gordijn in de slaapkamer te hangen wordt voor een groot deel de kou buiten gehouden. Dit zorgt er vaak voor dat de verwarming in de slaapkamer eigenlijk helemaal niet aan hoeft. Je kunt de verwarming in ieder geval een stuk minder hoog zetten. Isolerende gordijnen zijn daardoor een zeer duurzaam product.

Geschikte plekken in huis voor een isolerend gordijn

Naast de slaapkamer zijn er natuurlijk nog meer geschikte plekken in huis voor een isolerend gordijn. Een isolerend gordijn voor de voordeur is namelijk heel functioneel. Er komt vaak veel koude lucht naar binnen, ook al is de voordeur dicht. Door een isolerend gordijn voor de voordeur te hangen wordt deze koude lucht voor een groot deel tegengehouden. Dit scheelt veel kou, hierdoor blijft het aangenamer in huis en het scheelt een hoop energiekosten.

Woonkamers zijn vaak voorzien van grote ramen. Hierdoor komt er veel licht en warmte naar binnen, maar in de koudere maanden gaat zo veel warmte verloren in huis. Je kunt dit oplossen door middel van isolerende overgordijnen. Deze kun je voor de aanwezige gordijnen hangen als extra

bescherming. Er bestaan veel verschillende soorten isolerende overgordijnen, hierdoor kun je eenvoudig gordijnen vinden die aansluiten bij de stijl van jouw huidige gordijnen.

Isolerende gordijnen bestellen bij Kindergordijnen.nl

Wil je isolerende gordijnen bestellen voor de kamer van jouw zoon of dochter? Bestel deze dan bij ons! Kindergordijnen.nl is dé webshop voor kindergordijnen! Wij bieden een enorm assortiment gordijnen die jouw zoon of dochter blij zal maken. Van gordijnen met vrolijke kleuren of prints tot thema’s als sterren, cartoons of dieren. Ga eens gezellig zitten met jouw kind om samen een mooi gordijn te bestellen.

Wij maken de gordijnen isolerend voor jou als je dit aangeeft bij de bestelling. Dit doen we door de gordijnen te voorzien van extra isolerende stof. Hierdoor worden de gordijnen isolerend en bovendien verduisterend.

Ben je op zoek naar isolerende gordijnen, maar niet voor de woonkamer? Ook dan kunnen wij jou helpen. Wij bieden namelijk hele mooie isolerende overgordijnen. Je kunt deze bestellen in een mooie effen kleur of met een neutrale print. Een mooi effen gordijn is ook zeer functioneel als isolerend gordijn voor de voordeur.

Wil je een isolerend gordijn bestellen? Zoek dan jouw gordijn naar wens uit. In het bestelmenu geef je dan aan dat je dit gordijn wilt laten voorzien van een verduisterende voering. Wij maken de gordijnen dan op maat voor jou, voegen isolerend materiaal toe en bezorgen de gordijnen zo snel mogelijk bij jou thuis

Heb je een vraag?