Gratis op maat gemaakt
2500 gordijnstoffen en -stalen op voorraad
Alle gordijnen verduisterend leverbaar

Zo kunt u goede verduisterende gordijnen herkennen

Als u zoek gaat naar gordijnen dan is de kans aanwezig dat u de keus maakt op basis van het uiterlijk. Gordijnen worden tegenwoordig namelijk vaak gezien als een aanvulling op het interieur. Ze hebben echter een hele belangrijke functie: Het tegenhouden van licht. Vooral gordijnen in de slaapkamer moeten aan de eigenschap voldoen dat ze licht tegenhouden. Dit is namelijk erg belangrijk voor een goede nachtrust. Het is daarom van groot belang om goede verduisterende gordijnen in de slaapkamer op te hangen. Ook in de slaapkamer van uw baby of kind.

Kindergordijnen.nl heeft een groot assortiment gordijnen voor de slaapkamer van uw kind of baby. Sommige van deze gordijnstoffen zijn van zichzelf al in bepaalde mate verduisterend, maar wij bieden de ultieme oplossing om alle gordijnen volledig verduisterend te maken. Onze volledig verduisterende gordijnen bieden naast het tegenhouden van licht nog meer voordelen. Allemaal voordelen die ervoor zorgen dat uw kindje een stuk beter zal slapen.

Maar hoe kunt u eigenlijk goede verduisterende gordijnen herkennen? In dit blog krijgt u antwoord op deze vraag.

Zie hoe verduisterend onze gordijnen zijn:

Wat zijn goede verduisterende gordijnen?

Goede verduisterende gordijnen zijn gordijnen die volledig verduisterend werken. Een gordijn werkt in principe altijd verduisterend, er komt namelijk een bepaalde stof te hangen tussen een eventuele lichtbron (bijvoorbeeld de zon of buitenlantaarns) en de slaapkamer. Toch laten de meeste gordijnstoffen licht door. Dat gebeurt zelfs bij sommige gordijnen die als verduisterend aangeboden worden.

Het lichaam gaat in ruststand zodra het donker wordt. Op dat moment worden er stoffen aangemaakt in het lichaam die ervoor zorgen dat we slaperig worden. Het tegenovergestelde effect vindt plaats als we licht waarnemen. Ook al hebben we onze ogen dicht, licht zorgt ervoor dat we wakker en actief worden. Om goed te kunnen slapen is het daarom erg belangrijk dat het zo donker mogelijk is in de slaapkamer. Verduisterende gordijnen kunnen hierbij helpen. Het is echter wel een vereiste van goede verduisterende gordijnen dat ze helemaal geen licht doorlaten. Zoals u in de video heeft kunnen zien kunt u dat door middel van een zaklantaarn testen. Door een normaal gordijn of een licht verduisterend gordijn kunt u het licht van de zaklantaarn zien. Volledig verduisterende gordijnen houden het licht compleet tegen.

Hoe worden gordijnen verduisterend gemaakt?

Gordijnen worden op verschillende manieren verduisterend gemaakt. Sommige gordijnen werken verduisterend door de kleur van het gordijn. U zult bijvoorbeeld zien dat een gordijn dat gemaakt is van een donkere kleur voor minder licht in de slaapkamer zorgt dan een lichtkleurig gordijn. Een andere manier van verduisteren werkt door de weeftechniek. De stof is dan zo dicht geweven dat er weinig licht door de stof kan dringen. Hetzelfde effect treedt op als het gordijn aan de achterzijde voorzien is van een materiaal dat licht werend werkt. Al deze methodes zorgen ervoor dat een gordijn verduisterend is.

Bij Kindergordijnen.nl kunt u echter volledig verduisterende gordijnen bestellen. Deze optie bieden wij standaard aan in het bestelmenu van alle gordijnen. Als u hiervoor kiest dan voorzien wij uw gordijnstof naar keus van extra isolerend materiaal. Er wordt dus extra stof aan het gordijn toegevoegd waardoor de gordijnen volledig verduisterend werken.

De voordelen van compleet verduisterende gordijnen

De extra laag isolatie zorgt niet alleen voor het tegenhouden van het licht. De voordelen van volledig verduisterende gordijnen zijn:

  • · Goede verduisterende gordijnen houden het licht compleet tegen. Hierdoor wordt het geheel donker in de slaapkamer. Dit werkt zeer bevorderlijk voor de nachtrust van uw kind. Ook zal uw baby beter doorslapen als het overdag licht is. Dit komt de groei en ontwikkeling van uw kindje ten goede.
  • De extra laag isolatie houdt warmte tegen in de zomermaanden. Zonlicht kan hierdoor de kamer niet bereiken, daardoor blijft het heerlijk koel in de slaapkamer. Dit komt de nachtrust ten goede;
  • In de wintermaanden kan er veel kou van de slaapkamerramen afkomen. Hierdoor wordt het sneller koud in de slaapkamer. Dit kan de nachtrust van uw baby of kind verstoren. Daarnaast kost het veel energie om de kamer op temperatuur te houden. De extra isolatie zorgt er ook voor dat kou buitengehouden wordt;
  • Gordijnen die volledig verduisterend werken hebben bovendien het voordeel dat ze een geluidswerende functie hebben. Dankzij de extra laag isolatie wordt geluid van buiten voor een groot deel tegengehouden. U kunt dan denken aan geluid van verkeer, luidruchtige buren of muziek;
  • De isolatielaag beschermt de stof tegen verkleuring. Dit gebeurt onder invloed van de zon. Als dit licht grotendeels tegengehouden wordt dan blijven de kleuren van de gordijnen langer mooi.

Goede verduisterende gordijnen kopen bij Kindergordijnen.nl

Wilt u goede verduisterende gordijnen kopen? Dan bent u bij Kindergordijnen.nl aan het juiste adres! Wij bieden een groot assortiment stoffen waarvan u bij ons gordijnen op maat kunt laten maken. Wij doen dit overigens geheel gratis. Deze gordijnstoffen zijn in sommige gevallen al licht of half verduisterend. U kunt echter altijd kiezen voor volledig verduisterende gordijnen.

U doet dit door in het bestelmenu de keus te maken voor verduisterende voering toevoegen. Wij voorzien de stof dan van extra isolerend materiaal. U kunt in het menu kiezen voor half verduisterend of voor volledig verduisterend. Wij raden u aan om te kiezen voor volledig verduisterend als u goede verduisterende gordijnen wilt hebben.

Let op: U kunt een knipstaal van een bepaalde stof bestellen. Zo kunt u bepalen wat de werkelijke kleuren zijn en om wat voor stof het gaat. Deze knipstaal is echter niet voorzien van het isolerende materiaal.

Na het bestellen gaan wij aan de slag om uw gordijnen te voorzien van de extra laag isolatie. Natuurlijk maken wij de gordijnen ook geheel op maat en we voorzien ze van de gewenste embrasse, plooien en bevestigingsmethode. Zo kunt u de gordijnen onmiddellijk ophangen als u ze thuis ontvangen heeft. Bij elk afzonderlijk type gordijnstof wordt in de webshop de verwachte levertijd aangegeven.

Heeft u vragen over onze verduisterende gordijnen of over onze diensten? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Heb je een vraag?