Gratis op maat gemaakt
2500 gordijnstoffen en -stalen op voorraad
Alle gordijnen verduisterend leverbaar

Wat zijn lichtwerende gordijnen?

Bent u op zoek naar vrolijke kindergordijnen van hoge kwaliteit? Dan bent u bij Kindergordijnen aan het juiste adres! Wij bieden een enorme keus aan gordijnen voor jongens- en meisjeskamers. Bij ons vindt u gordijnen in allerlei kleuren en met een enorme verscheidenheid aan toepasselijke prints. U kunt deze eenvoudig uitzoeken door naar een bepaald thema te zoeken. Waar uw dochter of zoon ook van houdt; dieren, cartoons of sport, u kunt de slaapkamer geheel in deze sfeer aankleden dankzij onze gordijnen. Daarnaast werken onze gordijnen lichtwerend, maar wat zijn lichtwerende gordijnen eigenlijk?

Lichtwerende gordijnen; wat zijn dat?

Eigenlijk zijn alle gordijnen lichtwerend, het is namelijk de functie van een gordijn om (zon)licht tegen te houden. Met lichtwerende gordijnen worden echter gordijnen bedoeld die verduistering als hoofdzakelijke functie hebben. Deze gordijnen hebben bepaalde eigenschappen waardoor licht, zoals van de zon of van autolampen, niet of nauwelijks door het gordijn kan dringen.

Lichtwering is belangrijk voor een goede nachtrust. Door licht ontwaken we, dus als er licht de slaapkamer in kan schijnen dan heeft dit een negatieve invloed op onze slaap. Als u wilt zorgen dat uw baby of kind goed slaapt, dan is het verstandig om te zorgen voor gordijnen waar licht niet makkelijk door heen kan schijnen. U kunt dan het best kiezen voor blinderende gordijnen.

Wat maakt gordijnen lichtwerend?

Gordijnen bestaan er in vele soorten, u kunt kiezen uit allerlei stoffen, prints en kleuren. U zou voor de slaapkamer natuurlijk kunnen kiezen voor een set mooie gordijnen die doorschijnend zijn en licht doorlaten. Dit zou heel mooi kunnen staan, het is echter niet praktisch. Vooral voor de slaapkamer geldt dat gordijnen bedoeld zijn om licht tegen te houden. Het gaat dan om zonlicht en licht van straatlantaarns, autolampen etc.

Gordijnen houden licht tegen door de manier waarop ze gemaakt zijn. Het gaat dan om de manier waarop de stof geweven is en van hoeveel lagen de stof gemaakt is. De dikte van de stof, de manier van weven en het aantal lagen bepalen hoeveel licht er nog doorheen schijnt. Hier bestaan bepaalde gradaties in.

Bestaan er ook blinderende gordijnen?

Lichtwerend kunt u zien als de laagste gradatie van verduistering. De meeste gordijnen die u bij ons bestelt hebben een lichtwerende functie. U kunt echter ook kiezen voor half verduisterende gordijnen. Deze verduisteren een slaapkamer goed, maar er komt toch nog iets licht naar binnen. Deze optie is een goede keus voor kinderen die niet houden van een compleet donkere slaapkamer. Sommige kinderen worden daar namelijk angstig van. Half verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat uw kind heerlijk zal slapen, maar er is voldoende licht in de slaapkamer om nog iets te zien in het donker.

Er bestaan ook blinderende gordijnen, deze worden meestal volledig of compleet verduisterende gordijnen genoemd. Het gaat dan om gordijnen die geen enkel licht doorlaten, dit zorgt voor een geheel donkere slaapkamer.

Voor welke lichtwerende gordijnen kan ik het best kiezen?

Voordat u op zoek gaat naar lichtwerende gordijnen is het verstandig om na te gaan wat het best is voor uw kind. Slaapt hij of zij prima met gewone lichtwerende gordijnen? Dan hoeft u niet te kiezen

voor extra verduistering. Heeft uw kind moeite met in slaap komen of wordt uw kind snel wakker en kan zij of hij dat niet meer in slaap komen? Dan zou u voor half verduisterende of blinderende gordijnen kunnen kiezen. Weet u van uw kind dat hij of zij angstig wordt als het compleet donker is in de slaapkamer? Dan kunt u het best kiezen voor half verduisterende gordijnen.

Gordijnen voor een kinderkamer bestellen

Wilt u lichtwerende gordijnen kopen? Bestel deze dan bij Kindergordijnen.nl! Wij hebben een enorme collectie aan stoffen die wij geheel gratis op maat maken voor u. Al onze gordijnstoffen zijn van hoge kwaliteit. Kijk eens rustig rond in ons assortiment. Het is heel leuk om dit samen met uw kind te doen, zo kan hij of zij een eigen gordijn uitkiezen.

Hebben jullie een gordijn naar wens gevonden? In het bestelmenu kunt u aangeven of u het gordijn verduisterend wilt laten werken. U kunt kiezen voor half of volledig verduisterend. Als u uw bestelling gedaan heeft gaan wij aan de slag om het gordijn van extra isolatiemateriaal te voorzien. Deze laag zorgt ervoor dat licht tegengehouden wordt, daarnaast werkt het ook isolerend tegen warmte, kou en geluid. Daarnaast blijven de kleuren van het gordijn langer goed dankzij de extra laag isolatie.

De levertijd van uw gordijn wordt vermeld op de pagina van het gordijn in kwestie. In de meeste gevallen gaat het om één tot twee weken, maar het kan ook eerder zijn.

Heeft u vragen over lichtwerende gordijnen of over onze producten en diensten? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Heb je een vraag?