Gratis op maat gemaakt
2500 gordijnstoffen en -stalen op voorraad
Alle gordijnen verduisterend leverbaar

Babykamer verduisteren; is het verstandig en waarom?

Waarom een babykamer verduisteren?

Vraag jij je af of je een babykamer moet verduisteren of niet? Goed slapen is voor iedereen belangrijk, maar het is essentieel voor een baby. Een jong kindje groeit in zijn eerste jaar enorm hard. Hij of zij moet daarom regelmatig gevoed worden en daarnaast is het belangrijk dat het kindje veel rust krijgt. Ons lichaam is gewend om te slapen als het donker is, dan worden er hormonen aangemaakt die zorgen voor een slaperig gevoel. Dit systeem werkt ook al bij jonge kinderen.

Het is dan ook logisch dat een baby of kind moeilijk in slaap kan komen wanneer het licht is in zijn of haar slaapkamer. Een kinderkamer verduisteren zorgt ervoor dat jouw kindje veel beter in slaap valt. Bovendien zal de baby langer doorslapen in een verduisterde ruimte. Goede nachtrust komt de groei en ontwikkeling van het kindje ten goede.

Hoe donker moet een babykamer zijn?

Om goed te kunnen slapen moet een slaapkamer zo donker mogelijk zijn. Het lichaam maakt het hormoon melatonine aan wanneer het begint te schemeren. Dit is de opmaak van een goede nachtrust, behalve als we gestoord worden door licht. Complete duisternis is daarom het best. Dat komt omdat een beetje licht al zorgt dat je wakker kunt worden. Ons brein ontwaakt door licht. Het lichaam gaat dan bepaalde hormonen aanmaken die zorgen dat we alert zijn. Dit komt slaap niet ten goede.

Om te zorgen dat jouw baby goed rust is het dan ook belangrijk om de babykamer te verduisteren. Dit geldt zeker voor de slaapjes gedurende de dag

Hoe kun je een kinderkamer verduisteren?

Wil je de ramen verduisteren van een kinderkamer? Er bestaan verschillende manieren om een kinderkamer te verduisteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën voor de ramen. Met horizontale jaloezieën bepaal je zelf hoeveel licht er binnenkomt. Dit heeft een licht schemerende werking, maar niet compleet verduisterend.

Een andere manier om de ramen te verduisteren van de kinderkamer is door ze te beplakken met verduisterende folie. Dit helpt ook om warmte buiten te houden. Het is echter geen ideale oplossing, behalve als je het goed vindt dat het altijd donker is in de slaapkamer. Een verduisteringsdoek is dan handiger, maar vooral erg praktisch als je op reis gaat en je wilt een kamer verduisteren.

De meest praktische manier om de babykamer te verduisteren is door middel van verduisterende gordijnen.

De voordelen van verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen bieden de meeste voordelen van alle mogelijke manieren om een kinderkamer te verduisteren. De gordijnen zijn zeer functioneel en makkelijk in gebruik. Ze maken de kamer een stuk donkerder. Daarnaast heb je heel veel keus; er bestaan verduisterende gordijnen in

vele kleuren, stijlen en met allerlei prints. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook speciale verduisterende kindergordijnen. Ideaal voor de babykamer of kinderkamer!

Verduisterende gordijnen zorgen niet alleen voor een donkerdere kamer. Kindergordijnen.nl voorziet de gordijnen van extra isolerend materiaal om de gordijnen verduisterend te maken. Dit biedt extra voordelen. De gordijnen houden hierdoor namelijk ook warmte tegen in de zomer en kou in de winter. Bovendien worden de gordijnen door de extra isolatie geluidwerend. Verduisterend, isolerend en geluidwerend; allemaal voordelen waardoor jouw kindje heerlijk slaapt.

Babykamer verduisteren met gordijnen van Kindergordijnen.nl

Babykamer verduisteren of niet? Je bent er nu vast van overtuigd om ook de slaapkamer van jouw baby te verduisteren. Kindergordijnen.nl heeft een enorm assortiment gordijnen, speciaal voor kinderen van allerlei leeftijden. In ons aanbod kun je gordijnen vinden die van zichzelf al verduisterend zijn. Wij bieden echter ook de mogelijkheid om gordijnen verduisterend te maken. Dit doen we door de gordijnen te voorzien van een extra laag isolerend materiaal.

Wil je een babykamer verduisteren met een mooi gordijn? Maak dan een keus uit ons grote aanbod. In het bestelmenu kun je de keus maken voor een verduisterende voering (keus 5). Onze gordijnen zijn gemaakt van de beste stoffen. Hierdoor vallen ze prachtig en blijven jarenlang mooi. Wij maken het gordijn op maat voor jou, werken het netjes af en bezorgen het bij jou thuis.

Heb je vragen over onze producten of over het opmeten van de juiste maten? Op onze website staat heel veel informatie. Je mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen

Heb je een vraag?