Gratis op maat gemaakt
2500 gordijnstoffen en -stalen op voorraad
Alle gordijnen verduisterend leverbaar

Hoe kun je een babykamer overdag donker maken?

Waarom een babykamer donker maken?

Het zit in het natuurlijke systeem van de mens om overdag wakker te zijn en ’s nachts te slapen. Zodra het donker wordt worden hormonen aangemaakt die ervoor zorgen dat we slaperig worden. Licht van de zon of een lamp maakt weer andere hormonen aan die ervoor zorgen dat we ontwaken. Dit geldt voor volwassen mensen, maar natuurlijk ook voor kinderen en baby’s.

Het is voor een baby van groot belang om veel te slapen en rusten. Dit is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van het kind. Daarom moet een baby vaak naar bed, niet alleen ’s nachts, maar ook gedurende de dag. Het is echter een nadeel als er overdag veel licht de slaapkamer van het kindje binnenkomt. Dit licht zorgt er op natuurlijke manier namelijk voor dat uw baby moeilijk kan inslapen of snel weer wakker wordt. Een babykamer donker maken overdag kan dit probleem oplossen.

Hoe kun je een babykamer overdag donker maken?

Wilt u een babykamer overdag donker maken? Daar bestaan verschillende manieren voor. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om het slaapkamerraam af te plakken met een speciaal soort folie. Dit heeft echter het nadeel dat het dan altijd donker blijft in de slaapkamer. Dit is daarom niet echt een praktische oplossing. U kunt ook kiezen voor verduisteringssheets of doeken die aan het raam bevestigd kunnen worden. Dit zijn goede oplossingen als u ergens op bezoek bent of als u op vakantie gaat.

Sommige mensen kiezen voor rolluiken voor de ramen om de slaapkamers te verduisteren. Dit is een goede oplossing, maar wel vrij prijzig. Bovendien vinden de meeste mensen rolluiken niet erg mooi. U kunt het best een babykamer donker maken door te kiezen voor half of compleet verduisterende gordijnen. Dit is een hele goede optie, ze maken de slaapkamer een stuk donkerder. Deze gordijnen zijn bovendien verkrijgbaar in veel leuke kleuren en prints. Daarnaast is het een zeer betaalbare oplossing.

De voordelen van verduisterende gordijnen

Een babykamer donker maken overdag werkt erg goed door middel van verduisterende gordijnen. Bij Kindergordijnen.nl kunt u verschillende gordijnen vinden die van zichzelf al verduisterend zijn. Wij bieden echter ook de optie op alle gordijnen om deze verduisterend te maken. Wij doen dit door het toevoegen van een extra laag isolatie. Dit biedt de volgende voordelen:

  • U kunt kiezen voor half verduisterend of compleet verduisterend;
  • In een compleet verduisterde slaapkamer heeft uw baby geen last van licht van buiten;
  • De extra isolatielaag houdt bovendien warmte tegen in de zomer en kou in de winter;
  • Geluid van buiten wordt ook voor een groot deel tegengehouden dankzij de isolatielaag;
  • De gordijnen behouden hun kleur langer omdat zonlicht tegengehouden wordt.

De babykamer donker maken overdag? Kies voor Kindergordijnen.nl!

Een babykamer overdag donker maken; verduisterende kindergordijnen is hiervoor de beste oplossing! Bestel uw gordijnen daarom bij Kindergordijnen.nl! Wij hebben enorm veel keus, kijkt u

maar eens rustig in het thema babygordijnen. Wij hebben babygordijnen in allerlei vrolijke kleuren met verschillende soorten prints. Heeft u liever een wat neutraler gordijn? Natuurlijk hebben wij die ook in ons assortiment.

Wij maken de gordijnen geheel gratis op maat voor u en wij voorzien ze van verduisterend materiaal. U kunt hiervoor kiezen door dit aan te geven in het bestelmenu. Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Heb je een vraag?